Höstens nya praktikanttillskott: Negin och William!

Ny mandatperiod i Europaparlamentet och nya praktikanter hos North Sweden European Office. Vi hälsar praktikanterna Negin och William varmt välkomna till North Sweden. Efter sommarens Europaparlamentsval och en kommande ny EU-kommission kommer hösten att innebära en mycket spännande tid att följa på Brysselarenan.

Negin gör sin praktik inom ramen för samhällsvetenskapliga programmet på Mittuniversitet i Sundsvall där hon studerar både statsvetenskap och sociologi. Under sin utbildning har Negin utvecklat stort intresse för EU och relaterade frågor. Hennes intresse sträcker sig till att förstå dynamiken inom Europeiska unionen och hur olika beslut inom EU påverkar olika regioner.  

– Det ska bli väldigt intressant att få inblick i hur EU påverkar våra samhällen på regional nivå. Att ha Umeå som hemstad och studera i Sundsvall gör North Sweden till en fantastisk möjlighet att utforska och lära sig mer om regionerna och deras samarbete. EU är verkligen en spännande plats för samarbete och utveckling i Europa och detta är något som jag ser fram emot att utforska och lära mig mer om!  

William, som är uppvuxen i Åre har precis genomfört sin kandidat i statsvetenskap på Linköpings universitet och avslutar studierna med en praktiktermin. Med fokus på politiska system och europastudier, skrev han sin kandidatuppsats om skärningen mellan EU:s försvars och miljöpolitik och hur nya tider skapar konkurrens mellan olika utmaningar. William studerade även europeisk utrikes- och försvarspolitik under ett utbyte vid Eberhard Karls universität i södra Tyskland.  

– Det jag ser fram emot blir att upptäcka en värld där teorin från studierna möter verkligheten, framför allt i en kontext jag starkt kan relatera till – norra Sveriges möjligheter och utmaningar. Att vara uppvuxen på landsbygden och sedan sätta sig i en internationell miljö där det inom minuters gångavstånd sitter beslutsfattare vi så ofta läser om känns surrealistiskt men kul och spännande, inte minst i och med den nya mandatperioden. 

Vi ser fram emot en spännande höst med Negin och William här i Bryssel!

04 Sep 2024 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information