Finansieringsmöjlighet för lokala projekt inom klimat och energi

European City Facility (EUCF) erbjuder finansieringsstöd till lokala myndigheter där de får möjlighet att utveckla investeringskoncept inom energi och klimatplaner. Ansökningsperioden öppnar 15 oktober och pågår fram till 18 december 2024.

Det europeiska initiativet European City Facility (EUCF) erbjuder ekonomiskt stöd till lokala myndigheter och kommuner i Europa för att mobilisera kapital till omställningen mot ett fossilt fritt och mer energieffektivt samhälle. Initiativet har funnits sedan 2020 och syftar till att främja utvecklingen av investeringsprojekt kopplade till energi och klimatplaner.  

Informations- och lanseringssession: Utlysning öppnar 15 oktober.  

För att ge mer information om den sjunde utlysningen arrangerar EUCF en digital informations- och lanseringsession den 22 oktober mellan 15:00–16:00. Under mötet kommer den kommande utlysningen att presenteras och deltagarna kommer att få möjlighet att ställa frågor. 

/Negin Izadkhah

Anmäl dig till informationsmötet här

Håll utkik efter nästa utlysning här som öppnar den 15 oktober här

Innovationspolitik

Norra Sverige har ett av EU:s starkaste innovationssystem och bidrar till att stärka EU:s konkurrenskraft på områden så som medicin, rymd, mineraler och bioekonomi. Norra Sveriges universitet, företag och myndigheter är framgångsrika i att attrahera konkurrensutsatta forskningsmedel från EU och har sedan 2014 mottagit 85 miljoner Euro för projekt från ramprogrammet för forskning och innovation. North Sweden arbetar för att stärka regionen i konkurrensen om medlen och att påverka EU:s finansieringsprogram.

Kontaktperson: Niklas Johansson

Mer information